Începe anul cum trebuie

Nu știu alții cum sunt, dar… mie îmi plac începuturile. Au o energie pozitivă, sunt pline de speranță, le dai o șansă.

Așa sunt la mine diminețile. Iubesc diminețile. Sunt stăpânul dimineților mele. Nu știu încotro va ajunge ziua, dar dimineața o controlez așa cum vreau eu. Așa că majoritatea dimineților mele sunt noi și noi începuturi perfecte.

Fac ochi, îmi fac curățenie pe suflet și în trup, meditez, alerg, fac sport, mănânc curat dacă mănânc… Și da, am timp pentru asta pentru că mi-am clădit viața ca să am timp pentru asta, și dacă nu am timp pentru asta mă trezesc mai devreme și tot am timp pentru asta. Chestie de priorități.

Apoi uirmează ziua. Dumnezeu cu mila. Nu mai sunt eu la butoane așa că practic se poate întâmpla orice. Și dacă se întâmplă, aia e. Dar dacă privesc ziua în ansamblu, ce a ținut de mine, am făcut. Dimineața sunt rege, chiar dacă uneori ajung seara câine ud.

Să schimbăm unitatea de timp de la zi la an. Azi e 1 Ianuarie. Un fel de dis-de-dimineață pentru 2023, un prilej perfect de a începe lucrurile cu dreptul.

Sunt niște superstiții drăguțe de început de an, cărora le pic și eu în plasă, că ce faci pe 1 Ianuarie, faci tot anul. Din cauza asta, pe 1 Ianuarie nu cumpăr nimic ca să nu dau bani tot anul 🙂

Evident, mă răsfăț. Dacă ar fi adevărat, ar trebui ca tot anul să fim mahmuri, să ne trezim la 12 cu capul varză și gura pungă, să nu facem nimic toată ziua, să mâncăm resturi reîncălzite, maxim o vizită la rude, colebil și somn. Vorba lui Tata, am ajunge în sapă de cauciuc, că aia de lemn e doar ineficientă, asta de cauciuc te lovește și în dinți.

Deci nu, zilele nu sunt la fel. Sunt unice și irepetabile. Ca oamenii. Dar 1 Ianuarie, sau 2 sau 3 sau când crezi tu că faci ochi în 2023, fă-l să fie dimineața ta.

Fii în control. Știi și tu ce e bine să faci, e momentul ideal să începi să o faci. Sau să le faci. Apucă-te de făcut sport, de cântat, de pictat, de mâncat sănătos, de scris, ai grijă de tine, lasă-te de fumat, de junk food, de lenevit.. Ai înțeles ideea. Fă ce ți-ai dorit să faci de mult, fă ce știi că e bine să faci, fă ce crezi că te va duce la cea mai bună versiune a ta, oricât de clișeistic ar suna.

Dacă nu acum, atunci când? Fii stăpânul începutului tău de an, ca la sfârșitul lui, indiferent unde te poartă el, să fii împăcat că ai făcut ceea ce a ținut de tine.

Hai, nu te mai țin. Apucă-te de treabă. Bună dimineața 2023!

Dacă v-a mișcat, mișcați și voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.